Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск пак се отправи към Twitter, за да критикува отново таксите на Apple App Store, като нарече комисионата, която Apple взема от разработчиците, „определено не ОК“ и я оприличи на „данък от 30% върху интернет“.

По-нататък той каза, че таксата е „буквално 10 пъти по-висока, отколкото трябва да бъде“.

Apple взема 30% комисиона от разработчиците на приложения в App Store‌, които правят над 1 милион долара на годишна база, но за малките разработчици, които правят по-малко, Apple намали таксите си до 15% чрез Програмата за разработчици от малкия бизнес.

Мъск е критикувал ‌App Store‌ на Apple няколко пъти в миналото. Още през юли например той призова Apple да спре с подхода на „оградена градина“ и каза, че Tesla никога няма да направи такова нещо като затворена екосистема.

„Мисля, че искаме да подчертаем, че нашата цел е да подкрепим появата на устойчива енергия“, каза Мъск по това време, отговаряйки на въпрос относно разрешаването на конкурентите да използват мрежата за зарядни устройства на Tesla. „Не е да създадем оградена градина и да я използваме, за да нараняваме нашите конкуренти, което се прави от някои компании.“

Tesla и Apple имат дълга история на конфликти и вече са се сблъсквали заради кражби на служители, докато Apple навлизаше на пазара на електрически превозни средства. Още през 2015 г. Мъск нарече Apple „гробището на Теslа“. „Ако не успееш в Tesla, отиваш да работиш в Apple“, каза той тогава.

Мъск в момента е в процес на закупуване на Twitter за 44 милиарда долара. Милиардерът твърди, че иска да направи Twitter „по-добър от всякога“ с нови продуктови функции, които ще победят спам ботовете и ще удостоверят автентичността на всички хора. Twitter ще стане частна компания, когато придобиването приключи.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеApple иска работниците в Китай да започнат още по-рано сглобяването на iPhone 14

 

Тагове: