Технологичното напрежение между Китай и Индия навлиза в следващата си фаза, след като най-богатият човек в Индия обяви конкурентна на китайската платформа Zoom програма за видеоконферентни разговори. Мукеш Анбани обяви официалния старт на JioMeet – нова платформа за дигитални срещи, която подозрително много наподобява на Zoom.

Подобна на Zoom и Google Meet, JioMeet предлага неограничен брой безплатни обаждания в 720р и поддържа до 100 души едновременно. Големият коз обаче е, че тя не ограничава времето за обаждане и обещава до 24 часа разговори без прекъсване. Всъщност към момента тя няма нито една платена опция и не дава индикации, че ще въведе такива.

JioMeet обещава високо качество на разговорите, поддържа до пет устройства едновременно за един акаунт и позволява криптиране на комуникацията.

В момента Zoom е най-популярната услуга за видеоразговори в Индия, като има над 35 милиона активни месечни потребители само за Android, която е предпочитаната платформа за почти 99 процента от смартфоните в Индия.

Компанията на Анбани JioPlatforms е най-големият индийски телеком с 400 милиона клиенти и притежава дигитални услуги за музика, филми и др., чиято потенциална интеграция в новата платформа може да доведе до още по-голям потребителски интерес.  

Снимка: Shutterstock

Виж още: Е-скутерите и тяхното гръмотевично развитие

 

Тагове: