Първото нещо, с което асоциираме думите „спазване на срок“, определено не е Essential Phone. Ако си спомняте, миналата година компанията на Анди Рубин няколко пъти смени датата на премиерата на смартфона, а доставките се забавиха с повече от месец. И така, почти година след официалното представяне, първият му аксесоар най-накрая е факт.

Още от септември компанията работи по този проект – 3.5 мм аудио жак, който се прикрепява към устройството чрез магнит. Притежателите на Essential Phone съвсем скоро ще могат да слушат музика и едновременно с това да зареждат телефона си, благодарение на така наречения Audio Adapter HD. Аудио жакът съдържа в себе си ESS Sabre DAC (цифрово-аналогов преобразувател), направен от титан за по-голяма издръжливост.

Компанията спомена Audio Adapter HD още на премиерата на смартфона миналата година. Но освен 360-градусовата камера, която беше представена заедно с телефона, оттогава не сме виждали нищо ново от Essential.

Компанията се отказа от своя втори телефон, а Рубин даже смяташе да я продава. Дали съоснователят на Android не си е променил решението?Очакваме аксесоарът да бъде пуснат в продажба през лятото, както и скоро да започнат доставките на 360-градусовата камера, но пък кой знае… Може под „лято“ Рубин да има предвид австралийското такова.