Известният производител на електромобили Tesla навлезе в света на висококачествените алкохолни напитки с най-новото си предложение. Компанията, ръководена от визионера Илон Мъск, представи бутилка мескал за 450 долара, която е най-скъпият алкохол досега.

Този мескал - алкохол, известен със своя опушен вкус - е поставен в ръчно издухана стъклена бутилка с форма на мълния. Дизайнът, замислен от Хавиер Вердура, директор на продуктовия дизайн на Tesla, черпи вдъхновение от вековните традиции на грънчарството в Оахака, Мексико. Самият мескал е описан като деликатен баланс между цитрусови нотки и зелена ябълка, с продължителен опушен финал.

Мескалът на Tesla не е първият опит на компанията в алкохолната индустрия. Той следва пускането на 250-доларовата Tesla Tequila през 2020 г., както и на CyberBeer през 2023 г. Всеки от тези продукти беше посрещнат със значителен потребителски интерес, като често се разпродаваше скоро след пускането му на пазара.

Очаква се мескалът, както и неговите предшественици, да се превърне в колекционерски артикул сред ентусиастите на Tesla. Въпреки това тези, които се интересуват от дегустацията на мескала, ще открият, че той предлага уникално дегустационно преживяване. Мескалът се произвежда от ферментацията на агаве Espadín и Bicuishe, като се получава спирт, който е едновременно цветен и пикантен, със земни аромати и нотки на лайм, зелена ябълка и подправки.

Дали успехът на алкохолната линия на Tesla ще вдъхнови други технологични компании да навлязат в производството на спиртни напитки? Или това е просто още един пример за склонността на Мъск към неочакваното? Предстои да разберем.

Снимка: Unsplash/Tesla

Виж още: Струпвания в сърцата на галактиките могат да предизвикат челен сблъсък на черни дупки