Nothing Phone 1 премина през известния тест за издръжливост на канала JerryRigEverything и Зак Нелсън. Хората от PBK Reviews пък разглобиха лъскавия нов телефон до последен елемент. Въпреки че устройството се справи изненадващо добре при една от тези процедури, минаването му през другата беше доста болезнено.

Да започнем с теста за издръжливост. За телефон от среден клас Nothing Phone 1 е изненадващо силен. Има предварително поставен пластмасов скрийн протектор, покриващ дисплея. Екранът отдолу започва да показва драскотини на ниво шест от скалата за твърдост на Mohs, което е доста стандартно за дисплей с покритие от Gorilla Glass.

Освен че е прилично устойчив на надраскване, дисплеят на Phone 1 се държи добре и при по-слаб огън. 40-секундна топлина от пламъка създаде бяла следа на дисплея, но той се възстанови добре и не загуби използваемост.

Рециклираната алуминиева рамка на Nothing Phone 1 се държи доста добре при теста за огъване. Зак отбелязва, че е имало известно „притеснително огъване“, когато Nothing Phone 1 е притиснат отпред. Въпреки това апаратът не претърпя никакви щети. Същият беше случаят, когато Nothing Phone 1 е подложен на натиск отзад. Нелсън отбелязва, че се е чувствал „супер солиден“. Единствената пречка, която откри, беше някакво разделяне по линията на антената. Въпреки това телефонът остава цял.

Като цяло изглежда, че Nothing Phone 1 се е справил доста добре в теста за издръжливост. Резултатите му бяха много по-добри от тези на OnePlus 10 Pro, който се счупи наполовина по време на теста за огъване.

Ако възнамерявате сами да поправите Nothing Phone 1, категорично ви препоръчваме да се въздържате от това. Разглобяване на устройството от PBK Reviews показва, че телефонът има множество малки винтове, капаци и кабели, които трябва да бъдат премахнати, преди да стигнете до батерията или дисплея. Изглежда като кошмар за фенове на подхода „направи си сам“ и е лесно да се объркате, което води до повече щети, ако не се направи щателно.

Каналът даде на устройството оценка 3 за поправка по скала от 10. Разбивка на резултата показва, че ремонтът на Nothing Phone 1 отнема значително време благодарение на сложната му конструкция. Също така не е лесно да се намерят резервни части за устройството и е голямо предизвикателство да се ремонтира дисплеят на телефона.

Снимка: Nothing

Виж още: Концепциите на Nothing Watch (1) е точно това, което си представяте