Google може да улесни достъпа до своя чатбот с изкуствен интелект Gemini директно в уеб браузъра Chrome. Скоро в адресната лента на Chrome може да се появи нов пряк път Chat with Gemini, който предлага опростен начин за започване на разговор с Gemini, без да се посещава уебсайтът на Gemini.

В момента тази потенциална функция се тества в Chrome Canary - канал на Google, в който ентусиасти и разработчици могат да експериментират с предстоящи актуализации. Въпреки че все още не функционира, потребителите на Canary може да забележат предложение в долната част на менюто на адресната лента, гласящо: "Напишете @gemini, за да говорите с Gemini".

Вероятно ще трябва да изчакаме още малко, за да може тази интеграция на Gemini да си проправи път в публичната версия на Chrome. Въпреки това, ако искате да я изпробвате, можете да инсталирате Chrome Canary, да отидете на chrome://flags, да намерите и активирате стартовия пакет Expansion pack page for the site и да рестартирате браузъра. Не забравяйте, че флаговете за Chrome са експериментални, така че безупречната им функционалност не е гарантирана.

След като Microsoft агресивно популяризира своя изкуствен интелект Copilot в браузъра Edge, Google явно се стреми да не изостава в бързо развиващия се пейзаж на тази нова и доходоносна област.

Снимка: Unsplash

Виж още: SanDisk ще пусне първата в света SD карта с капацитет 4 TB през 2025 г.