Нерядко Apple се чувства принудена да прехвърли услугите си на устройства с Android, поради което днешното откритие е особено интересно. Изглежда, че фирмата от Купертино планира да пусне приложението TV Plus на телефоните с Android.

Забелязана за първи път от Bloomberg, Apple публикува обява за работа на 25 май, в която се иска услугите на софтуерен инженер за Android. Според обявата този инженер ще се присъедини към екипа на приложението Apple TV, за да „проектира и създаде сложно приложение“.

В обявата не се казва директно това, но тя силно подсказва, че компанията планира да създаде версия за Android на телефонното приложение на стрийминг услугата. В същото време тя подсказва, че технологичният гигант се интересува от увеличаване на потребителската база на услугата.

Въпреки че iPhone е най-популярният смартфон в САЩ, той изостава от телефоните с Android в световен мащаб. Всъщност над 3 милиарда активни устройства по света работят с операционната система на Google. Така че отварянето на TV Plus за потребителите на Android може значително да увеличи броя на потребителите.

Apple е инвестирала много в платформата TV Plus, като задели финансиране за оригинални програми като Ted Lasso, Severance и др. Колкото повече очи може да привлече за услугата си, толкова по-добре за бизнеса.

Разширяването на услугата не би трябвало да е голяма изненада, тъй като компанията има опит в предоставянето на приложението на други платформи на трети страни. То може да бъде намерено на устройства като Roku, PlayStation, Xbox, Amazon Fire Stick и други. Това дори няма да е първият път, в който Apple TV Plus флиртува с Android, тъй като услугата е достъпна на устройствата Google Chromecast и смарт телевизорите, които работят с Android. Затова е хубаво да знаем, че изглежда скоро и собствениците на телефони с Android ще могат да използват приложението.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-голямата триизмерна карта на Вселената разкрива идеи за нова теория на физиката (ВИДЕО)