Panasonic представи два нови флагмански OLED телевизора за 2024 г., Z95A (65” и 55”) и Z93A (77”). Благодарение на вградения Fire TV тези телевизори променят начина, по който откривате и се наслаждавате на съдържание, предлагайки персонализиран начален екран, който обединява стрийминг услуги, приложения, канали на живо и персонализирани препоръки.

Превъзходното качество на изображението и звука е в основата на Z95A и Z93A благодарение на чисто нов чипсет и по-ярък панел. Прецизността на Dolby Vision IQTM осигурява превъзходни подобрения на картината и яркост, а 360 Soundscape Pro, прецизно настроен от Technics, осигурява поглъщащ 3D съраунд звук, който допълва най-доброто сетивно изживяване.

Когато става въпрос за гейминг, скоростта и бързината на реакциите са всичко – а новите флагмански OLED телевизори на Panasonic са едни от първите в света, които осигуряват 144Hz честота на опресняване за още по-жив игрови процес.

 

Panasonic Fire TV: Изследвайте повече. Почувствайте повече

В свят на претоварване със съдържание Z95A и Z93A се отличават със способността си да обединяват съдържание от услуги за излъчване и стрийминг. Този ориентиран към съдържанието подход, възможен на вградения Fire TV, предлага на зрителите оптимизирано откриване и потребление на съдържание.  

"С толкова широки възможности истинското предизвикателство е да определите какво искате да гледате. Затова нашата нова мисия надхвърля просто осигуряване на отлична картина и звук. Става дума за опростяване на процеса на откриване на съдържание, за да се гарантира, че той е не само лесен, но и приятен", казва г-н Akira Toyoshima, президент и главен изпълнителен директор на Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd.

Интеграцията гарантира, че потребителите ще имат по-добро, опростено потребителско изживяване и достъп до широка гама от най-добрите приложения и услуги за стрийминг. Тези OLED телевизори са не само устройства за забавление, но и центрове за интелигентно управление на дома. Напълно съвместими с устройства, поддържащи Alexа, те разполагат с табло за управление на интелигентен дом, което позволява на потребителите да наблюдават и контролират безпроблемно своята свързана домашна екосистема. Нещо повече, Z95A и Z93A са съвместими с Apple Home и AirPlay, което означава, че потребителите могат да управляват телевизорите си, използвайки Siri, и безпроблемно да предават филми, музика, игри и снимки директно от своя iPhone, iPad или Mac.

С гласовото управление от далечно разстояние с Alexa, налично за първи път в смарт телевизорите на Panasonic, можете да използвате гласа си, за да стартирате лесно приложения, да пускате музика, да търсите заглавия и да управлявате интелигентния си дом и други – всичко това от другия край на стаята, без да посягате към дистанционното.

И накрая, когато не се използват за гледане на съдържание, моделите Z95A и Z93A се превръщат в динамични дисплеи. Fire TV Ambient Experience превръща най-големия екран в дома ви в красив и винаги интелигентен дисплей. Това може да превърне телевизора в домашна галерия, да показва лични снимки и да показва информация като календари и напомняния чрез персонализируеми джаджи на Alexa.

Panasonic е внедрила много от най-добрите функции на своята собствена операционна система, като например Penta Tuner за усъвършенствано приемане на телевизионни предавания. Освен чрез сателит, кабел и антена Penta Tuner поддържа приемане чрез интернет (IPTV) и домашна мрежа (TV>IP), което означа, че телевизорите могат да бъдат разположени независимо от гнездото на антената и програмите да се ползват във всяка стая, без да е необходима допълнителна телевизионна връзка.

Освен това както Z95A, така и Z93A се предлагат с пълно дистанционно управление, включително уникалния бутон Panasonic "MyApp", който може да бъде програмиран за директно отваряне на любимо приложение, канал или дори любима команда за гласово управление.

Докато приложението HbbTV Operator дава достъп до съдържание на живо и по заявка, без да е необходим хардуер или смарт карти, USB записът и превъртането на телевизията на живо правят гледането удобно, а автоматичното откриване на тунера и усъвършенстваният редактор на канали осигуряват лесна настройка.  

 

Вижте всичко. Почувствайте всичко

Новите OLED телевизори Z95A и Z93A представляват комбинация от чисто нов чипсет и ярък панел, процесор HCX Pro AI MK II, с Master OLED Ultimate панела (или Master OLED Pro Cinema за Z93A), с техническата прецизност на Panasonic, възможна благодарение на японското ноу-хау и инженерство, съчетани с уменията за настройка на цветовете на Стефан Зоненфелд. Основател и главен изпълнителен директор на Company 3, той е доверен сътрудник на част от най-добрите режисьори на филми в света. Зоненфелд е сред малцината водещи творци, които защитават силата на цветовата градация за разказване на истории и предаване на емоции.

Описван от NPR като "Да Винчи на филмите", Зоненфелд прилага уменията си като колорист в едни от най-известните и популярни филми през последното десетилетие: "Топ Гън: Маверик", "Роди се звезда", "Жената чудо", "Белият лотос" на HBO, "Междузвездни войни: Силата се пробужда", "Джурасик свят", "300" и много други. Подобно на много други водещи колористи, студиа и къщи за постпродукция, той използва OLED екраните на Panasonic като широкоформатни клиентски референтни монитори в своята ежедневна работа.

Panasonic Z95A използва Master OLED Ultimate панелен модул, който е оборудван с най-съвременната система Micro Lens Array и многослойна конфигурация за управление на топлината, разработена от инженерите на Panasonic.

"Нашият ангажимент в Panasonic винаги е бил да създаваме най-точното качество на картината. Това се дължи не само на техническата прецизност, но и на сътрудничеството с най-добрите холивудски колористи. А за най-персонализираното изживяване при гледане сме включили изкуствен интелект, който разпознава типа на съдържанието, което гледате, и регулира настройките както на картината, така и на звука до перфектност", казва Mr Akira Toyoshima, президент и главен изпълнителен директор на Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd.

Чисто новият процесор HCX Pro AI MK II в Z95A и Z93A захранва новия 4K Remaster Engine, който повишава яснотата на картината при стрийминг, като комбинира изкуствен интелект и математически модели за ясни, естествени изображения и превъзходно намаляване на шума при стрийминг. Градацията също е подобрена.

И двата модела поддържат и Dolby Vision IQTM Precision detail - система за подобряване на картината, която има за цел да разкрие допълнителни детайли. Тя е усъвършенствана в Dolby Vision IQTM и работи чрез регулиране на нивата на осветеност във всяка част на екрана, за да се откроят повече детайли, без да се увеличава яркостта до степен, в която изображението изглежда размито.

Тази технология работи в тандем с вградените в телевизора сензори за околна светлина, за да определи колко светло е в стаята и след това да регулира картината на екрана, за да се види всеки детайл дори и в най-тъмните сцени. Новият процесор HCX Pro AI MK II позволява и поддръжка на Dolby Vision® до 144Hz.

В сътрудничество с нашите холивудски партньори инженерите на Technics също така внимателно са настроили новите OLED дисплеи, за да гарантират, че съдържанието се гледа и чува, както е замислено от създателите му. С 360 Soundscape Pro, настроен от Technics, с многопосочни високоговорители и поддръжка на Dolby Atmos®, осигуряващ потапящ 3D съраунд звук.

 

Повишете нивото на играта си

Като новаторско постижение за любителите на игрите Z95A и Z93A са едни от първите в света OLED телевизори, които осигуряват честота на опресняване от 144 Hz. Тази функция осигурява несравнима бързина на реакцията, което е в полза на геймърите, търсещи конкурентно предимство. Сърцето на тази иновация е новият процесор HCX Pro AI MK II, признат за възпроизвеждане на ярки, безпроблемни и кристално чисти изображения.

Благодарение на този нов процесор Panasonic представя усъвършенстван режим Game Mode Extreme, който снабдява телевизорите с най-съвременни гейминг функционалности и ги прави готови за най-новите конзоли и компютри. Забележително е, че включването на HDMI 2.1 High Frame Rate и VRR до 144 Hz означава повече кадри в секунда, което води до по-бърз и плавен игрови процес. Друго значително подобрение е усъвършенстваният Dolby Vision Gaming, сега също съвместим и с честотата на кадрите до 144 Hz. Този ъпгрейд осигурява максимален контраст и превъзходно качество на картината с висок динамичен обхват, което подобрява гейминг изживяването.

Освен това тези телевизори се отличават със свръхниско входно закъснение – характеристика, която е от решаващо значение за бързите игри, тъй като гарантира, че всяко действие на контролера се отразява мигновено на екрана, давайки на играчите конкурентно предимство пред техните опоненти. 

Новите OLED телевизори също поддържат и True Game Mode - предварителна настройка на картината, специално пригодена за подобряване на точността на цветовете, включително оптимален баланс на бялото и настройка на сивата гама. Резултатът е гейминг изживяване, което съответства на визията на разработчиците на игри, предлагайки на играчите кинематографично и автентично визуално пътешествие. 

В допълнение към визуалните подобрения тези телевизори също разполагат и със специализирани режими на звука за RPG (ролеви игри) и FPS (шутъри от първо лице) жанрове. Режимът RPG създава 3D звукова картина с ясни диалози, които са от съществено значение за потапящото разказване на истории и стратегически игрови процес. Обратно, режимът FPS е прецизно настроен, за да акцентира върху важни звукови сигнали като стъпки, които осигуряват тактическо предимство в игрите със стрелба.  

Освен това HDR настройката на картината с Tone Mapping OFF е друга забележителна функция. Тя дава възможност за перфектна настройка на HDR игрите директно при източника, а не на телевизора. Това гарантира високи нива на яркост и детайлна видимост, без да се преекспонират светлите участъци.

Всички настройки на играта са лесно достъпни от актуализирания Game Control Board за управление на играта, който осигурява бърз достъп до всички настройки на играта. Можете също така да го поставите върху персонализирания бутон MyApp на дистанционното управление за бърз достъп.

Снимки: Panasonic

Тагове: