От месеци знаем, че Samsung прави гъвкави дисплеи за няколко Android производителя, като три от тези устройства се очакват на пазара в края на 2021 г. Сега нова информация от Южна Корея ни дава малко повече подробности от продуктовия календар. Изглежда, че Samsung ще започне производството на гъвкави OLED панели за Google, vivo и Xiaomi през октомври. В резултат трите компании планират да пуснат своите предложения в самия край на годината.

Новата информация потвърждава предишен слух, че моделът на Google ще има 7.6-инчов сгъващ се навътре дисплей, макар все още да не знаем нищо за външния дисплей. Междувременно гъвкавият телефон на vivo се очаква да има 8-инчов основен екран и 6.5-инчов външен панел.

За апарата на Xiaomi няма особена информация освен това, че основният дисплей се прави от Samsung, а допълнителният - от CSOT. Въпросният допълнителен дисплей сочи, че апаратът ще има дизайн тип „капаче“, а не тип „таблет“. Изглежда, че Орро също подготвя гъвкав модел със 7.7-инчов екран и 2-инчов външен дисплей, но сега устройството явно е забавено за 2022 г.

Така при всички положения изглежда, че всички, които търсят гъвкав телефон, ще имат доста голям избор към края на годината, така че може да започнете да спестявате от сега.

Снимка: Android Authority

Виж още: YouTube иска да помислите преди да публикувате хаплив или обиден коментар