Много големи имена в технологичния бизнес направиха доста пари през 2020 г., но е трудно да открием някой, който се е възползвал повече от шефа на Zoom Ерик Юан.  

Миналата седмица той продаде свои акции в Zoom на стойност 69 милиона долара, с което общата сума, спечелена от десетте високопоставени ръководители на Zoom тази година, възлиза на зашеметяващите 581 милиона долара. Точно така, само за 10 месеца 10 души са спечелили над половин милиард долара от акциите си в противоречивата видеоплатформа.  

С редордните приходи от 251 милиона долара на Юан се падат почти половината от тези печалби. След него идва директорът на Zoom Карл Ешенбах, който е изкарал едва 96 милиона долара, продавайки акциите си в Zoom. На трето място е шефката на маркетинга в компанията - Жанин Пелози, със скромните 59 милиона долара.

Като цяло възвръщаемостта на акциите в Zoom е над 600 процента, защото те скочиха от 67 долара на акция до 496 долара. В резултат шефът на Zoom вече е на 43-то място в класацията на Forbes на световните богаташи.

Зa повечето хора състоянието на Юан е несметно богатство, но за шефа на Amazon Джеф Безос това са джобни пари. От началото на 2020 г. той е продал акции на стойност 7.2 милиарда долара, което е близо 12 пъти повече от парите, които са получили шефовете на Zoom, взети заедно за същия период.

Снимка: shutterstock

Виж още: Apple категорични: без Google Stadia на iPhone и iPad

 

Тагове: