Sony току-що пусна Xperia 5 IV преди няколко дни, доставяйки удобен за джоба телефон с Android от висок клас. Изглежда, че компанията има още един анонс, който да сподели скоро, и той е фокусиран върху геймърите.

Twitter акаунтът на Sony Xperia потвърди, че ще обяви нов продукт в YouTube на 12 септември. Производителят на мобилни устройства също публикува мистериозен видео тийзър.

Няма официална информация какво може да обяви компанията на този ден, но тийзърът ясно показва, че продуктът е „направен за професионални геймъри и стриймъри“. Не сме сигурни какво означава това, но определено е свързано с мобилни устройства, като се има предвид, че подразделението на Xperia на Sony е домакин на премиерата.

Предполагаме, че съобщението може да бъде всичко - от нов мобилен контролер до телефон за игри. Компанията се обедини с BackBone, за да пусне контролера BackBone One PlayStation Edition за iOS по-рано тази година. Така че е възможно съобщението да е Android версия на този геймпад.

Телефон за мобилен гейминг обаче би бил по-интригуващ, тъй като Sony не е пускала телефон за игри от Sony Ericsson Xperia Play през 2011 г. Това устройство се доставя с плъзгащ се геймпад с четири лицеви бутона, D-pad, чифт бутони на раменете на апарата и двойни тракпадове вместо аналогови стикове. Така че бихме искали да видим наследник с подобен дизайн, спецификации за 2022 г. и достъп до предходния каталог на игрите на Sony.

Снимка: Unsplash

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници