Към този момент Google са разкрили само няколко подробности за предстоящата серия Pixel 7, но знаем, че вече съществуват работещи прототипи и един от тях дори се оказа в eBay. Друг такъв прототип, развален Pixel 7 Pro, беше използван от групата на Google News Telegram за извличане на допълнителна информация за новите модели.

Макар самият телефон да беше блокиран, групата успя да извлече регистрационни файлове за зареждане. Преглеждайки ги, ентусиастите откриха, че чипсетът Tensor 2 разполага с ядра Cortex-A55. Това е последното малко ядро, базирано на архитектурата ARMv8; новият дизайн (A510) е базиран на ARMv9. И тъй като двете архитектури не могат да съществуват едновременно в един чипсет, това означава, че другите ядра на процесора също са стари ARMv8 дизайни.

Регистрите също така разкриха, че Tensor 2 ще поддържа конфигурацията на ядрото на процесора 2+2+4. Оригиналният чип Tensor имаше две Cortex-X1 ядра, две Cortex-A76 и четири A55. Очевидно A55 ще останат на мястото си, както и двата X1 – новото ядро ​​X2 е ARMv9. Все още има възможност за нови средни ядра, тъй като първоначално проектираният използва стари ядра A76 вместо най-новото Cortex-A78 (последното от средните ядра ARMv8).

Любопитното е, че днешният доклад потвърди цял набор от кодови имена за предстоящи телефони Pixel – и може би е изложил на риск устройството от висок клас, за което се говори. "Panther" е по-малкият Pixel 7, "Cheetah" е Pixel 7 Pro, а "Felix" вероятно е Pixel 7a за следващата година. Що се отнася до устройството "Lynx", за което сайтът 9to5Google съобщи през май, то никъде не се вижда. Възможно е този конкретен телефон да е твърде далеч по пътя, за да се появи в регистрационните файлове за зареждане, особено ако не работи на чип Tensor от второ поколение. Възможно е също така Lynx да е легендарният сгъваем на Google, който може да работи на по-стар хардуер на Tensor от първо поколение. Само времето ще покаже.

И накрая, има разнообразни допълнителни данни, включени в тези регистрационни файлове, включително конкретни номера на модели както за хаптичния драйвер, така и за NFC чипа. Също така научихме, че Google може да тества най-новия си чип Tensor в преоборудван Pixel 6 Pro, използвайки кодовото име "Ravenclaw", за да маркира устройството. Предвид че остават повече от три месеца до обичайното събитие за стартиране на Pixel, изглежда, че течовете няма да се забавят много.

Снимка: Google

Виж още: Нищо неподозиращ потребител си закупил Pixel 7 Pro от Facebook Marketplace 

 

Още от Tech