На фона на цялото внимание, което се отделя на функциите на генеративния изкуствен интелект на Microsoft, както и на различните ѝ подразделения за игри, друго подразделение на компанията получи специално признание от група за оценка за втора поредна година.

В публикация в блога си Microsoft разкри, че екипът ѝ за прогнозиране на времето в подразделението Microsoft Start е обявен за „цялостен доставчик на най-точни прогнози за времето в световен мащаб“ от Forecastwatch за 2023 г. Това е същата оценяваща компания, която преди година присъди същата награда на подразделението Microsoft Start за неговите методи за прогнозиране през 2022 г.

В публикацията в блога се казва:

„Това независимо проучване на 22 метеорологични служби за цялата 2023 г. оценява 13 различни показателя. Времето от Microsoft Start получи най-високи оценки за множество показатели, включително прогнози за високи и ниски температури и прогнози за облачност. Това включваше прогнози за 1 - 5 дни напред. Всъщност общите проценти на първото място на Weather from Microsoft Start бяха с 11% по-високи от миналата година, а преднината пред най-близкия конкурент нарасна с 4%“.

Weather from Microsoft Start е използвал изкуствен интелект, за да помогне за комбинирането на метеорологичните данни с „мащабни изчислителни модели“ заедно с картографиране и доклади от истински хора.

Само през последните няколко седмици Microsoft разкри, че екипът на Start разработва изцяло нови модели с изкуствен интелект, които да помогнат за по-точното прогнозиране на времето за 30 дни напред. Той е създал и нови модели, използващи радарни и сателитни данни, за да се предвиди по-добре кога може да има дъжд и облачност.

Microsoft добави, че само през март 2024 г. е изпратила 150 милиарда известия за времето на своите потребители. Девет милиарда от тези известия са били за предупреждения за лошо време. Времето от Microsoft Start е достъпно в Windows, заедно с уеб браузъра Edge, MSN, Bing и мобилното приложение Microsoft Start наред с други източници.

Снимка: Unsplash

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck

 

Тагове: