ZTE остави зад гърба си изключително тежка година, изпълнена с битки с американските власти по обвинения в нарушаване на експортни санкции. В резултат ZTE бе ударена с тежки глоби и временна забрана за внос на продукти и оборудване в САЩ. Решението на Вашингтон принуди всички американски компании да се откажат да използват ZTE като партньор и вносител.

Ако сте се съмнявали, че всичко това ще има катастрофално отражение върху съдбата на компанията, то нейните финансови резултати за 2018 г. са красноречиви. За изминалата година ZTE отчита загуба от 1.04 милиарда долара.

Освен САЩ властите в Австралия, Нова Зеландия и Япония също забраниха на ZTE да работи по изграждането на 5G мрежи в съответните страни. Всичко това доведе до рекордни загуби за кратко време, макар че напук на всички препятствия ZTE някак си успява да отчете печалба от 41 милиона долара за последното четиримесечие на 2018 г.

Компанията очаква тази година да бъде по-добра, защото вниманието в момента изглежда е съсредоточено повече върху Huawei. Като един от водещите доставчици на телекомуникационно оборудване в света ZTE прогнозира, че ще продължи със своите 5G операции и до края на годината ще има печалба от 179 милиона долара. Имайки предвид, че 2019 г. вече се очерта като годината на 5G технологията, ZTE има основание да се надява, че трудните времена на съдебни битки и финансови провали ще останат в миналото.

Samsung успокоява. Показа как тества Galaxy Fold (ВИДЕО)

---

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС

Тагове: