Samsung Galaxy Fold неминуемо ще бъде един от най-интересните продукти на годината. Устройството ще влезе в продажба на 3 май 2019 година (все още има неизвестни около евентуална премиера за България), а анонсът му се състоя в рамките на Galaxy Unpacked през февруари заедно с Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, Galaxy Watch Active и Galaxy Buds.

След обявлението Samsung не е предлагал устройството за публичен тест, като по време на Mobile World Congress Galaxy Fold беше покрит под стъклен похлупак.

Подобни действия от корейския гигант доведоха до сериозни спекулации около здравината на устройството. Особено след като конкурентна компания в лицето на Huawei предлагаше нейния „гъвкав“ представител Mate X за тест на журналисти от цял свят.

Масло в огъня на съмненията наля и изтекло видео от Виетнам, в което потребител демонстрира Galaxy Fold. В рамките на видеото е видимо, че при разгънато състояние в средата на дисплея може да бъде забелязана повече от осезаема гънка.

Е, Samsung обяви, че бъдещите купувачи на устройството няма от какво да се притесняват. Според говорителя на компанията моделът във виетнамското видео не е финална версия на устройството.

„Устройството, използвано в YouTube видеото, вероятно е прототип или дефектен вариант, изхвърлен от продуктовата линия. Не можем да кажем със сигурност“, споделя пред Foldable News говорителят на корейците.

„Това, което със сигурност знаем, е че телефоните, които ще стигнат до крайните потребители, няма да имат каквато и да е гънка (при разгънато състояние). Дори и когато дисплеят е тъмен или цветовата гама е изцяло бяла“.

Samsung разпространи и прясно видео, което демонстрира как се тества в промишлена среда Galaxy Fold. Тестът от споделеното видео цели да установи дали „гъвкавият“ смартфон ще може да издържи 200 000 отваряния и затваряния. Или пет години използване при 100 отваряния и затваряния на ден.

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС

Цената на Galaxy Fold ще бъде сериозните 2000 долара.

Видеото следва: