Работи се по още един филм от поредицата за "Матрицата". Warner Bros. току-що даде зелена светлина за петата част на сагата. Въпреки това нито Лана Уашовски, нито Лили Уашовски ще се заемат с режисурата. Тази чест се пада на Дрю Годард, който адаптира сценария на "Марсианецът" и режисира доста подценения "Хижа в гората". Той пише и сценария на новата лента.

Годард се е занимавал с писане на епизоди от сериалите "Бъфи, убийцата на вампири", "Ангел" и "Изгубени" - може да се каже, че познава жанровото съдържание. Лана Уашовски ще участва като изпълнителен продуцент, така че ще има някакъв принос от един от оригиналните създатели на франчайза.

Не се знае за какво ще бъде филмът, но Warner Bros. казват, че Годард е дошъл в компанията с "нова идея, която според всички нас ще бъде невероятен начин да продължим света на Матрицата". Годард добавя, че оригиналните филми го вдъхновяват ежедневно и че е "изключително благодарен за шанса да разказва истории" в този свят. От Warner Bros. също така са предпазливи по отношение на това кои актьори ще се завърнат, ако изобщо има такива. В оригиналната трилогия участваха Киану Рийвс, Кери Ан-Мос, Лорънс Фишбърн, Хюго Уивинг и Джада Пинкет Смит. Повечето от тези актьори се завърнаха за "Матрицата: Възкресение" през 2021 г. с едно сюжетно изключение.

Говорейки за "Матрицата възкръсва", той получи смесени отзиви както от критиката, така и от публиката. Мнозина харесаха филма, но признават, че не е за всеки. Това е обичайно за тази поредица - след първия филм "Матрицата" всеки един е противоречив. Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще донесе Годард.

Той пише и филмова адаптация по друг роман на Анди Уеър, автор на "Марсианецът". Проектът "Здрач" ще бъде режисиран от Фил Лорд и Кристофър Милър, а в главната роля ще видим Райън Гослинг като астронавт, който се опитва да спаси планетата от звездояден микроб.

Снимка: Unsplash

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл