В германския град Лайпциг се състоя първото Европейско състезание по карвинг - кулинарното изкуство (с произход от Китай), което превръща всеки плод или зеленчук в произведение на изкуството. На надпреварата присъстваха най-добрите майстори в новия вид изкуство, готови да смаят Европа и света със своите уникални произведения. Първенството се проведе в рамките на кулинарния панаир "Gaeste", предназначен за работници в сферата на ресторантьорството, хотелиерския бизнес и хранителната промишленост.
Участниците в конкурса имаха на разположение четири часа, за да създадат своите творби. Журито трябваше да оценява скулптури от пъпеши, зеле, краставици, репички, папая, тикви и какво ли още не. В галерията със снимки може да видите какви уникални неща успяха да произведат майсторите по карвинг.