След като Google официално преустанови поддръжката на Android за бъдещите смартфон модели на технологичната компания Huawei, китайският бранд се изправи пред сериозното предизвикателство, как точно да предостави на своите потребители достъп до най-популярните приложения извън териториите на Китай.

Според Bloomberg Huawei планира да укрепи значително своя App Gallery, като в момента компанията води преговори с мнозинството от софтуерните разработчици. Целта на Huawei, естествено, е въпросните „дивелъпъри“ да прехвърлят своите приложения и на тяхната платформа.

Китайската компания се надява да привлече разработчиците с доста по-висок дял на приходите от продажби.

Прочетете още: Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

Huawei има желание разработчиците да започнат да създават и ексклузивни приложения за новата им платформа, като компанията гарантира огромен пазар от ден първи. Huawei владее голяма част от китайския пазар и това е гаранцията, че приложенията за тяхната платформа ще бъдат забелязани от солидно количество потребители.

И още, за да направи процеса по-лесен за софтуерните инженери, Huawei предлага софтуерно решение, с което разработчиците лесно могат да пригодят своите приложения да работят на новата платформа. Подобно на Microsoft и Windows Phone app портала преди няколко години, който обаче не успя да привлече на своя страна мнозинството от разработчици.

Няма какво да се лъжем, Huawei среща изключително тежко препятствие пред себе си, но пък от друга страна е и една от малкото компании в световен мащаб, които имат ресурса да го прескочат.