След "андроидните" облаци, струпали се върху китайския гигант Huawei, получаваме позитивни новини, които касаят бъдещите модели смартфони на компанията.

Смартфон производителят е получил временен лиценз от Министерство на търговията на САЩ, съобщава The Verge.

Споменатият лиценз вече е в сила и ще позволи на Huawei да вземе мерки, чрез които да предостави необходимата софтуерна поддръжка за всички бъдещи модели смартфони, които предстои да бъдат обявени.

Припомняме, че настоящите модели на компанията не са засегнати от забраната, без значение дали потребителите ще ги закупят сега или след няколко месеца.

Лицензът ще предостави възможност на китайския гигант да поддържа адекватно и своето мрежово оборудване, получавайки всякаква информация, свързана със софтуерна уязвимост.

Преди седмица Белият дом анонсира, че американските компании ще получат забрана да закупуват телекомуникационно оборудване от определени чуждестранни компании, включително и китайския гигант Huawei.

В официалното си становище по темата Huawei отбеляза, че мисли най-вече за своите клиенти и ще направи всичко по силите си те да получат най-доброто обслужване и сигурна софтуерна среда.

Прочетете още: Долу Apple: китайци бойкотират гиганта за сметка на Huawei

Тагове: