Microsoft Edge се превърна в първия и единствен браузър с интегриран генератор на изображения с изкуствен интелект, който позволява на потребителите да създават изображения, които все още не съществуват, благодарение на най-новите модели DALL∙E от OpenAI.

Функцията, наречена Image Creator (Създател на изображения), вече е налична на настолни компютри за потребителите на Edge в цял свят. Без да напускат браузъра, тя може да помогне на потребителите да намерят точни визуализации за публикации в социалните мрежи, презентации или други цели.

За да използват Image Creator, потребителите трябва да преминат към страничната лента в дясната част на браузъра, да докоснат иконата Image Creator, да въведат подкана и да изберат една от четирите различни опции за изображения. След това изображенията могат да бъдат изтеглени или качени във всяка платформа.

Image Creator е част от иновациите на Microsoft за повишаване на продуктивността и креативността на потребителите онлайн. Компанията заяви, че иска да предостави вълнуващи иновации на върха на пръстите на потребителите.

Image Creator не е единствената нова функция на Microsoft този месец. Браузърът получава и Drop - функция, която позволява на потребителите да споделят файлове и бележки на различни устройства с обикновен жест "плъзгане и пускане".

Друга нова функция е Edit Image (Редактиране на изображение), която позволява на потребителите да изрязват, завъртат, регулират яркостта и контраста и да прилагат филтри към изображенията директно в браузъра без допълнителен софтуер.

И накрая, Microsoft стартира и Efficiency Mode - функция, която оптимизира производителността на браузъра и намалява консумацията на енергия чрез ограничаване на фоновата активност и спиране на неактивните табове.

Майкрософт се стреми да създава функции, които помагат на потребителите да оползотворят максимално времето си онлайн. Браузърът има и класически функции като Колекции и Вертикални табове, които помагат на потребителите да останат организирани и продуктивни онлайн.

Снимка: Unsplash

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck