Японски милиардер избра своите съекипници за първата по рода си мисия, насочена към артисти.

Юсаку Маезава, който направи своето състояние като онлайн търговец на мода, обяви осемте души, които ще летят с него в мисията dearMoon до Луната, която има за цел да използва SpaceX Starship за полет около Луната още през следващата година.

„Надявам се, че всеки ще осъзнае отговорността, която идва с напускането на Земята, пътуването до Луната и обратно“, казва Маезава във видеото на японски с превод, предоставен в клипа.

Обявената по-рано дата за изстрелване през 2023 г. може да се измести значително назад, тъй като Starship все още не е одобрен за орбитално пътуване около Земята, да не говорим за полет до Луната.

Космическият кораб е спрян за повече от 18 месеца, тъй като SpaceX очаква одобрение от Федералната авиационна администрация относно изискванията за оценка на околната среда на мястото за изстрелване на Starbase в Южен Тексас.

На борда заедно с Маезава ще бъдат:

Стив Аоки, диджей, продуцент и изпълнител на електронна танцова музика с няколко студийни албума в класациите на Billboard;
Тим Дод, създател в YouTube на канала Everyday Astronaut (Дод е интервюирал основателя на SpaceX Илон Мъск няколко пъти пред камера);
Yemi A.D., артист и хореограф, известен с работата си с JAD Dance Company и с Ye (бивш Kanye West);
Карим Илия, фотограф, чиито публикации включват сцени за списание National Geographic;
Рианон Адам, фотографка, която е финансирана от от BBC/Royal Geographical Society и е спечелила множество награди;
Брендън Хол, режисьор на проекти като двучасовия документален филм Blood Sugar Rising за диабета в Съединените щати;
Дев Джоши, индийски телевизионен актьор, известен с ролята си като Баал Вийр в Baal Veer и Baal Veer Returns на Sony Sab;
T.O.P., южнокорейски рапър, известен като лидер на момчешката група Big Bang;
Двама резервни членове: танцьорката Мию и сноубордистката Кейтлин Фарингтън.

Проектът dearMoon на Маезава беше обявен през 2018 г., за да доведе астронавти до Луната. Маезава поема разходите за местата за екипажа. Когато заявленията за dearMoon бяха отворени през август 2021 г., Маезава не уточни какви квалификации са необходими за присъединяване към мисията.

През декември същата година японският милиардер летя до Международната космическа станция за кратък престой заедно със своя видеооператор Йозо Хирано и различни руски космонавти на космически кораб „Союз“ по време на изстрелване и кацане.

Снимка: SpaceX

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие

 

Тагове: