Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

A1 получи награда от Ookla за най-бърза мобилна мрежа в България през 2023. Това бе обявено на събитието A1 Christmas Tech Trip, провело се в Боровец. Престижното отличие зададе тон на семинара, като последваха редица други вълнуващи обявления, свързани с развитието на телекома в различните браншове.

Компанията изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция - 5G SEAGUL. Проектът има за цел да осигури непрекъсваема 5G и роуминг свързаност по магистралата между София и Атина.

Бе представена и WAF услугата, която защитава уеб приложенията чрез филтриране и наблюдение на НТТР трафика между тях и интернет. Услугата действа срещу най-застрашаващите сигурността и целостта на уеб страниците и aтаките на приложенията според „Проекта за защита на отворените уеб приложения“ (OWASP). А1 извършва пълната конфигурация за уеб услугата на клиента (уебсайт, уеб магазин, онлайн услуга и т.н.).

Телекомът започва и разпространяване на Smart E-bikes услуга - цялостно решение за наемане и споделено ползване на електрически велосипеди от гражданите. А1 поема отговорност за доставката на избраните от общините електрически велосипеди; платформа за управление на велосипедите и зоните, чрез която служител/а на вашата община получава информация в реално време; разработване и внедряване на мобилно приложение, което се използва от крайните потребители за наемане на велосипедите.

Една от най-вълнуващите за потребителите новини бе обявяването на партньорство със Sony, което ще позволи предлагането на PlayStation 5 в търговката верига. В сайта на А1 може да откриете специална оферта за новия модел PS5 slim c втори контролер DualSense, на атрактивни цени и на изплащане до 36 месеца.

Също така биват предлагани и неограничени мегабайти на максимална скорост за частните абонати с мобилна услуга и достъп до всички тв канали за клиентите на фиксирана телевизия до края на декември. Еднократните бонуси се активират от платформата за самообслужване Моят A1, която има приложение за всички популярни мобилни операционни системи и уеб версията на A1.bg. Чрез нея клиентите с профил на титуляр или ползвател на мобилна или фиксирана тв услуга ще могат да активират и ползват своите бонуси до 31 декември, когато приключва кампанията.

Тези подаръци са част от коледната кампания „Свързва ни доброто“, която набира средства за по-добро детско здравеопазване. А1 дава възможност на своите абонати да се включат в дарителска кампания за Коледа, като всеки клиент с профил в Моят А1 може да направи дарение на стойност между 1 и 100 лева, а сумата ще се начисли в следващата фактура. Телеком операторът ще удвои сумата, която бъде събрана до 31 декември, и ще я дари за реновиране на педиатрично отделение в страната по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“.

 

Вижте още: А1 организира 5 гейминг турнира по време на Aniventure Comic Con 2023