А1 ще организира двудневен маратон от цели пет гейминг турнира по време на Aniventure Comic Con 2023, който ще се проведе в Inter Expo Center на 8 - 9 юли. Посетителите на фестивала ще могат да се състезават на едни от най-популярните игри в момента - League of Legends, Clash Royale, Brawl Stars и eFootball. Ще бъде организиран и специален турнир по FIFA23 с награден фонд 2500 лева, който ще се проведе по 5G ULTRA мрежата на телекома.

А1 ще увеличи капацитета на 4G и 5G ULTRA мрежите си в Inter Expo Center, за да осигури възможно най-доброто мобилно преживяване на своите клиенти, които ще посетят ACC 2023. Очаква се фестивалът да посрещне по около 10 000 посетители на ден, което означава сериозно натоварване на мобилните мрежи.

Допълнително ще бъде изградена Wi-Fi зона, която ще разчита на 5G ULTRA и ще предложи безплатен достъп до интернет за всички посетители на ACC 2023. Всеки потребител, който използва Wi-Fi зоната на А1, ще може да се включи в игра с награда iPhone 14.

Гейминг турнирите ще се проведат в Зала 3 на Inter Expo Center. Участието в тях е безплатно, а записванията започват в 11:00 часа на 8 юли (събота).

A1 ще предизвика посетителите на фестивала да се включат в най-големия мобилен шампионат за годината - A1 Mobile Championship 2023, по време на Aniventure Comic Con. Геймърите трябва да съберат отбор по Brawl Stars или да се включат индивидуално в Clash Royale надпреварата, за да спечелят част от наградния фонд в размер на 5000 лева. Водещи на A1 Mobile Championship 2023 ще бъдат Слави Панайотов - The Clashers и Dimo Academy.

Другите гейминг турнири в рамките на Aniventure Comic Con включват League оf Legends Challenge, който има общ награден фонд от 1750 лева, FIFA23, който ще се играе на PlayStation 5 и 5G ULTRA мрежата на А1. Последният турнир от програмата на фестивала е по eFOOTBALL. Той ще даде шанс на най-добрите играчи на eFOOTBALL да премерят сили за наградния фонд от 1750 лева.

 

Вижте още: Технология на Nokia ще позволи на Android 14 потребителите да купуват оптимизиран 5G на парче