Amazon Music Prime добавя 98 милиона песни към своята абонаментна стрийминг услуга без реклами, значително увеличавайки своя каталог от два милиона мелодии до 100 милиона. Ще можете обаче да ги слушате само в режим на разбъркване.

Обявен вчера, каталогът с песни на Amazon Music Prime току-що нарасна до 50 пъти своя размер, като броят на песните му вече съвпада с този на неговата специална услуга за стрийминг на музика Amazon Music Unlimited. Не е ясно точно какви песни се добавят към Prime, но с толкова голямо увеличение на броя има голям шанс да включва няколко песни, които познавате. Вероятно няма да са 98 милиона григориански песнопения.

Amazon Music Prime идва в комплект с вашия абонамент за Amazon Prime, така че можете да помислите да го пробвате, ако вече сте се регистрирали, за да предавате чрез стрийминг Rings of Power и да получавате доставки на тоалетна хартия на следващия ден. Този огромен приток на потенциални парчета подкопава голямата библиотека на Amazon Music Unlimited като една от основните ѝ точки за продажба, потенциално правейки абонамента от по-високо ниво по-малко привлекателен за някои.

Въпреки това Unlimited все още има нещо по-важно от Amazon Music Prime: възможността да си пуснете конкретни песни при поискване.

Докато Amazon Prime Music вече има същия брой песни като Amazon Music Unlimited, потребителите на Prime няма да могат да избират конкретна песен, която искат да слушат. Така че, ако искате да чуете Dream of You от CHUNG HA (с R3HAB) например - и абсолютно трябва, - ще се наложи да пуснете разбъркано албума QUERENCIA на K-pop изпълнителя и да се надявате боговете на дигиталния късмет да ви благословят. За по-лоши шансове можете също така да възпроизведете разбъркано плейлист, който включва песента, която искате, или да пуснете разбъркано дори целия каталог на изпълнителя.

Така наложеният от Amazon метод на случайния принцип също означава, че не можете да слушате песните от албума последователно, което на практика е кощунство за много музикални фенове. Всъщност миналата година Spotify деактивира функцията си за автоматично разбъркване по подразбиране в албума 30 на Адел по молба на певицата, преди също да се отърве от нея за всички изпълнители.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Още от Play