Смартфоните на Sony все още притежават специален чар, поради което толкова много хора се кълнат в тях. Техният 21:9 дисплей е такъв елемент, който не е особено имитиран от други производители на пазара, а подходът на Sony към Android се смята за един от най-добрите, запазвайки външния вид на своя интерфейс близък до стандартния за Android, като същевременно включва полезни допълнения. Не мина много време, откакто Sony за последен път загатна, че актуализацията на Android 13 ще се появи на нейните смартфони, а сега изглежда виждаме как ъпдейтът вече си проправя път към устройствата на гиганта.

Според потребителски доклади в Reddit Android 13 пристига на няколко смартфона на Sony, включително Xperia 1 IV, Xperia 5 IV, Xperia 1 III, Xperia 5 III и Xperia Pro-I. В момента актуализацията не е достъпна за всички, но тъй като разпространението изглежда вече е започнало, трябва да е въпрос на дни или най-много седмици, докато достигне до други региони. Много потребители съобщават, че нямат ъпдейта дори в рамките на същия регион, което показва възможно поетапно пускане.

Що се отнася до самата актуализация, тя не изглежда да има значителни и всеобхватни промени, което е почти това, което очакваме от актуализациите на Sony. Sony не прави често сериозни промени в своя Android интерфейс и няма причина да мислим, че Android 13 също ще ги има. Можете да очаквате много от същите промени, които пристигнаха в телефоните Pixel, включително езикови настройки за всяко приложение, по-задълбочена Material You поддръжка и други допълнения. Нямаме регистър на промените, така че най-добре е да го проверите сами, ако можете да го направите.

Ако имате водещо устройство Xperia от последните няколко години, очаквайте скорошна актуализация за вашия телефон.

Снимка: Unsplash

Виж още: iOS 16 вече обхваща 69% от устройствата, ето как се сравнява с Android 

 

Тагове: