Въпреки че Apple предпочита да прави услугите си ексклузивни за своите устройства, Apple TV+ и Apple Music са налични за други платформи като Аndroid и Windows. Сега изглежда, че гигантът работи по версия на Apple Music за PlayStation 5.

В Reddit се появи снимка от потребител, която показва приложението Apple Music в музикалното меню на конзолата, въпреки че такава версия официално още няма. Всеки опит да свалите Apple Music на PS5 завършва със съобщение за грешка.

Apple никога не е обявявал, че Apple Music ще се появи за конзола на Sony, но подобен ход не би бил изненада, тъй като Apple TV+ вече е налично за PlayStation конзоли. Фактът, че иконката на Apple Music се появява в музикалното меню на PS5, е сериозна индикация, че двете компании работят по общо споразумение.

Според друг потребител PS4 също може да получи своя версия на Apple Music.

Възможно е Apple да разшири обхвата на своите услуги, тъй като по-рано тази година се появиха слухове, че приложенията Apple Music и Podcast ще имат версии за Microsoft store, което означава версии за конзолите Xbox и дори Windows. Припомняме, че приложението Apple TV+ вече е налично за Xbox One и Xbox Series X.

Снимка: Apple

Виж още: Оригиналният Apple Watch вече е пенсионер

 

Тагове:
Още от Play