Оригиналният Apple Watch, който бе пуснат през 2013 г., вече официално се счита за винтидж продукт според самата компания. Гигантът актуализира своя списък на остарялата техника, като добави в него първия Apple Watch, както и 13- и 15-инчовите MacBook Pro от 2015 г.

Припомняме, че Apple счита продукти за „винтидж“, когато не се продават официално от повече от пет години. Остарели пък са тези продукти, които са извън продажба от над седем години. Това е първият път, когато Apple Watch се появява в подобен списък.

В миналото винтидж продуктите на Apple губеха правото на поправка от компанията и официалните ѝ сервизни партньори. В наши дни такива поправки зависят повече от наличността на части и на теория още са възможни. Когато обаче стане остарял, един продукт губи цялата хардуерна поддръжка от страна на Apple. Изключение са само Мас машините, които могат да получат нова батерия до десет години след излизането им в продажба.

По-рано тази година друг любим на феновете продукт на Apple влезе във винтидж категорията – оригиналният 12-инчов МасBook. Следващите негови ревизии от 2016 г. и 2017 г. все още не се считат за винтидж. Apple спря от производство цялата 12-инчова MacBook серия през 2019 г.

Снимка: shutterstock

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck