Apple представи нови обновявания на моделите за Mac Mini и MacBook Pro, всички от които включват най-новия мобилен чипсет от производителя на iPhonе.

В поредица от нови съобщения за пресата Apple потвърди, че обновява Mac Mini и 14- и 16-инчовите MacBook Pro. Вместо да използва системата M2 на чип, представен миналата година на WWDC и включен в 13-инчовия MacBook, най-новия MacBook Air и текущите модели iPad Pro, тези нови устройства, обявени днес, са конфигурирани да включват M2, M2 Pro и процесори M2 Max.

Apple отбелязва в съобщението за пресата, че M2 Pro разполага с 200 GB/s унифицирана честотна лента на паметта - двойно повече от количеството, включено в обикновения процесор M2. Apple рекламира факта, че M2 Pro може да „обработва изображения в Adobe Photoshop до 40 процента по-бързо от MacBook Pro с процесор Intel Core i9“. M2 Max разполага с 400 GB/s унифицирана честотна лента на паметта - двойно повече от количеството, наблюдавано в M2 Pro. Както M2 Pro, така и M2 Max също споделят един и същ 12-ядрен процесор, въпреки че Apple отбелязва, че M2 Max е по-високият клас от двойката, като чипът се рекламира като устройство, способно да се справи с „графично интензивни проекти“ и че това е „най-мощният и ефективен чип в света за професионален лаптоп“.

Най-новият Mac Mini изглежда до голяма степен същият в сравнение с предишното си обновяване от края на 2020 г., въпреки че подобрението в спецификациите е приятно докосване, тъй като устройството не е актуализирано от 2020 г., когато Apple постави оригиналния чип M1 в компютъра, въпреки че компанията не подобри спецификациите на устройството, когато пусна M1 Pro и M1 Max. Mac Mini ще се предлага в конфигурациите с M2 и M2 Pro според прессъобщението.

Най-новият Mac Mini е достъпен за поръчка от днес. Цените започват от 599 долара за конфигурацията M2 и 1299 долара за M2 Pro. Доставката е планирана да започне на 24 януари.

14- и 16-инчовите MacBook Pro преди това предлагаха конфигурации, включващи или M1 Pro, или M1 Max, които бяха пуснати през 2021 г. В допълнение към най-новия чипсет на Apple най-новите модели MacBook Pro също така разполагат с Wi-Fi 6E3 и актуализирани HDMI портове. Apple не уточни какви HDMI са портовете освен „по-напреднали“, но навярно може да са HDMI 2.1.

MacBook Pro са налични за поръчка от днес и ще започнат да се доставят на 24 януари. Цените започват от 1999 долара за 14-инчовия MacBook Pro с чип M2 Pro и 2499 долара за 16-инчовия модел с чипа. За сравнение M2 Max MacBook Pro започва от 3099 и 3499 долара съответно за 14- и 16-инчовите модели.

Снимка: Apple

Виж още: Apple обещаха да разкрият истината за цензурата на приложения 

 

Тагове: