Apple разработва персонализирани батерии със значително подобрена производителност, които възнамерява да въведе в своите устройства от 2025 г., съобщава ETNews.

Съобщава се, че технологията за персонализирана батерия на Apple е в процес на разработка от 2018 г., като компанията активно търси патенти и наема нов персонал, свързан с проекта. Съобщава се, че компанията се стреми да създаде "изцяло нов" вид батерия със значително подобрена производителност, като се включи пряко в използването на материалите за нея.

Очевидно Apple селектира катодните материали на батерията, за да определи нейната производителност, енергийна плътност, мощност и стабилност. Батерията очевидно използва напълно различен състав от тези, които съществуват в момента на пазара, като приема нов състав от никел, кобалт, манган и алуминий.

Компанията обмисля използването на въглеродни нанотръбички за подобряване на проводимостта на материалите на батериите, като по този начин се постига по-добра производителност. Apple също така иска да увеличи съдържанието на силиций в батериите си, като замени графита, за да увеличи капацитета и да съкрати времето за зареждане и разреждане.

Очаква се резултатът да бъде иновативен тип батерия, който все още не е комерсиализиран. Източник, запознат с плановете на Apple, предположи пред ETNews, че слушалките Vision Pro са увеличили драстично нуждата на компанията от високопроизводителни батерии. Слушалките разполагат с едва два часа живот на батерията. Други устройства като Apple Watch и iPad са останали със същия "целодневен" живот на батерията от момента на представянето им.

Съобщава се, че проектът за персонализирана батерия на Apple е бил разработен съвместно с проекта на компанията за електрически автомобили, но сега мобилните приложения са основната цел на технологията. Очаква се тя да започне да се добавя към устройствата на Apple от 2025 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Snapdragon 8 Gen 4 ще има графичен процесор Adreno 830, който е с 10% по-бърз от Apple M2

 

 

Тагове: