Повечето от нас обичайно включват телефона си, когато се готвят да си легнат, но сега Apple издаде предупреждение, в което ни призовава да внимаваме повече как зареждаме своите iPhone-и.

Мислите си, че зареждането на телефона през нощта е най-разумното нещо, което трябва да направите. Никой не иска да му се налага да прекарва време до зарядното, за да проверява известията си, докато зарежда телефона си през деня.

Но Apple публикува предупреждение, насочено към тези, които включват телефоните си, когато лягат под завивките.

Технологичният гигант не е помолил да спрем да зареждаме телефона си през нощта, но е посочил, че трябва да се уверим, че не го зареждаме някъде, където ще прегрее.

В предупреждението се обяснява, че зареждането на iPhone, докато е покрит и не може да се проветрява, може да доведе до прегряване и опасни ситуации.

Предупреждението може да бъде намерено в бележката "Важна информация за безопасността на iPhone" на уебсайта на Apple и подробно описва как потребителите на iPhone трябва "да избягват продължителен контакт на кожата със зарядния кабел и конектора, когато зарядният кабел е свързан към източник на захранване, защото това може да причини дискомфорт или нараняване".

В бележката също така се добавя: "Трябва да се избягва спането или сядането върху кабела за зареждане или конектора."

Apple предупреждава не само за спането със зареждащ се телефон, но също така изрично предупреждава да не покриваме телефоните си с пухена завивка или възглавница. Компанията продължава: "Използвайте здрав разум, за да избягвате ситуации, в които кожата ви е в контакт с устройство, неговия захранващ адаптер или безжично зарядно устройство, когато то работи или е свързано към източник на захранване за дълги периоди от време.

"Например не спете върху устройството, неговия адаптер за захранване или безжично зарядно устройство, нито ги поставяйте под одеяло, възглавница или тялото си, когато то е свързано към източник на захранване.

"Дръжте своя iPhone, захранващия адаптер и всяко безжично зарядно устройство на добре проветриво място, когато се използват или зареждат. Бъдете особено внимателни, ако имате физическо състояние, което влияе на способността ви да откривате топлина спрямо тялото."

И макар че заспиването и прегряването на телефона ви и предизвикването на пожар може да изглежда като далечен резултат, в действителност не е така.

Снимка: Unsplash

Виж още: Фонтани от диаманти изригват от центъра на Земята