Asus пусна серията ROG Phone 6 през юли, а Pro версията на телефона бързо взе короната на AnTuTu до края на месеца. Сега друга версия се появи онлайн с малко по-добри резултати от бенчмарка и докладите показват, че новото устройство ще се казва ROG Phone 6D, захранвано от Dimensity 9000+.

Резултатът от 1 146 594 за телефона с номер на модел ASUS_AI2203_D може да е неофициален и извънредно голям по отношение на AnTuTu, но все пак е с 2-3% повече от същия ROG Phone 6 Pro, захранван от Snapdragon 8+ Gen 1.

По-важното е, че процесорът отбеляза над 290 000 пункта, което е с около 15% по-добро от всеки чипсет на Qualcomm, регистриран някога. Общият резултат е сбор от четири ключови компонента - CPU, GPU, памет и потребителски интерфейс и опит.

Asus все още мълчи относно пускането на нови ROG телефони, но очакваме 6D да пристигне скоро, тъй като устройството вече беше сертифицирано в 3C с 65 W бързо зареждане. Така към флагманските модели за есента се присъединява още един апарат, този път с акцент върху мобилния гейминг.

Снимка: Asus

Виж още: С премиера на 28 юли Zenfone 9 може да е най-добрият компактен Android флагман на 2022 г.