Серията ROG Phone на Asus може да привлича светлината на прожекторите с фокус върху най-мощните спецификации и агресивен дизайн, но гамата Zenfone също събра доста фенове с подход към по-стилни причини за покупка. В един момент гамата беше известна с уникалния си модул на камерата, който можеше да се обръща отзад напред. Миналата година обаче тайванската технологична фирма пусна Zenfone 8, наблягайки на високия клас в сравнително малък размер. За 2022 г. има какво да очакваме от Zenfone 9, за който компанията загатна още миналата седмица, и отсега нататък няма да ви се налага да чакате твърде дълго, за да го купите.

Тайванската компания е насрочила представянето на Zenfone 9 за 28 юли, което ще се проведе едновременно в Ню Йорк, Берлин и Тайпе.

Вече обаче се знае доста за самото устройство. Изтеклото видео на Asus потвърди, че телефонът ще има сертификат IP68, което го прави устойчив на прах и вода. То също така демонстрира уникалния дизайн с двойна камера отзад, който може да побере 50 MP Sony IMX766 сензор с шестосен карданен модул – много необходим ъпгрейд в този отдел, тъй като Zenfone 8 пренесе два от трите сензора от Zenfone 7. За разлика от други компании Asus изглежда не иска да се откаже от 3.5 мм жак за слушалки и е включил такъв в Zenfone 9.

Изглежда, че телефонът също ще запази сравнително малкия си физически отпечатък, както се вижда от неговия 5.9-инчов 120 Hz AMOLED дисплей. Zenfone 9 също трябва да разполага с чип Snapdragon 8+ Gen 1, което го прави сред най-компактните Android флагмани на пазара. Устройството се очаква в син, червен, бежов и черен цвят.

Изтеклото видео на Asus също даде поглед към интелигентната стойка за раница на Zenfone 9, която ви позволява да закачите телефона близо до гърдите си. Компанията може да предложи още повече от тези аксесоари, които също трябва да дебютират заедно със самия телефон на 28 юли.

Снимка: Asus

Bиж още: Asus ROG Phone 6 става първият геймърски смартфон с IPX4 рейтинг

 

Тагове: