Не е изненада да сортирате музиката си по жанр, изпълнител, дори настроение. Но бихте ли сортирали видеосъдържанието по цвят?

YouTube вече ви позволява да сортирате началната си страница по цвят, така че да се показват само видеоклипове, в които преобладава избраният оттенък. Компанията не ви предлага и цветово колело, от което да избирате. Вместо това получаваме три цвята: червено, зелено и синьо. Компанията също не популяризира много тази функция. Освен ако не получите изскачащ прозорец, рекламиращ функцията, вероятно ще я пропуснете напълно.

Не е очевидно как да намерите тези опции, но не е и трудно да го направите. За да започнете, отворете приложението YouTube, след което превъртете наляво докрай опциите за сортиране в горната част на екрана. След като стигнете до края на този ред, ще откриете трите цветови опции: червено, синьо и зелено. Докоснете една от тях и YouTube ще опресни канала, показвайки видеоклипове, чиито миниатюри в по-голямата си част представляват избрания от вас цвят.

Това не е перфектно и е забавно да видите кои видеоклипове алгоритъмът решава да ви покаже.

Все още не е ясно дали YouTube ще задържат тази опция за по-дълъг период от време, но ако ви се гледа нещо в определена тоналност - можете да изпробвате.

Снимки: Unsplash

Виж още: Удивително видео показва как китайската космическа станция се сглобява в околоземна орбита (ВИДЕО)

Тагове: