Миналата седмица Microsoft направи относително убедителен дебют на своето ново изживяване с търсачката Bing, поддържана от ChatGPT. Но компанията все още може да има трудности да накара потребителите да преминат от предпочитания от тях браузър към Edge само за да използват функцията. Това обаче може да няма значение в бъдеще, тъй като Bing с ChatGPT може да намери своя път и към други браузъри в крайна сметка.

Припомняме, че след демонстрацията компанията насърчи потребителите да се запишат в списък с чакащи, за да изпробват Bing с вграден ChatGPT. Както се оказва, има много хора, които се интересуват от използването на новия продукт на Microsoft.

В пост в Twitter вицепрезидентът и маркетингов директор на Microsoft Юсуф Мехди заяви, че има „няколко милиона дори сега в списъка на чакащите“. Докато някои вече успяха да изпробват новата версия на Bing, внедряването ѝ беше бавно. За това Медхи казва, че технологичният гигант планира да разшири пускането „до милиони хора през следващите седмици“.

Ако се чудите кога ще дойде вашият ред да работите с подобрения с изкуствен интелект Bing, Медхи разкри как Microsoft избира кой да е първият.

„Даваме приоритет на тези с Bing и Edge като търсачка и браузър по подразбиране, както и с инсталираното мобилно приложение Bing, за да оптимизираме първоначалното изживяване.“

В момента Bing с ChatGPT е функция, която е ексклузивна за браузъра Edge. Ако се опитате да го използвате в различен браузър – като Chrome, – ще бъдете посрещнати от съобщение, което казва, че Edge е изискване. Въпреки това изглежда, че това може да не е изискване още дълга време. В туита на Медхи изпълнителният директор заявява: „С течение на времето възнамеряваме да го предоставим на всички браузъри“. Това означава, че функцията в крайна сметка може да намери приложение и на Chrome, Opera, Firefox и други браузъри.

Що се отнася до това кога Microsoft може да премахне това ограничение, Медхи не даде никакви подробности. Ще използвате ли Bing с ChatGPT, след като стане наличен за работа в други браузъри?

Снимка: Unsplash

Виж още: Киану Рийвс предупреди за заплахата, която AI представлява за човечеството