След като главният изпълнителен директор на Disney Боб Игър обяви, че Disney+ ще започне сериозно да ограничава споделянето на пароли този месец, компанията официално разкри подробности за това как ще се случи всичко.

Disney публикува обяснителен материал, в който разкрива колко ще ви струва да споделите абонамента си с други хора. За да добавите към текущия си план това, което Disney нарича „допълнителен член“, който живее извън вашето домакинство, ще струва 6,99 долара/месец за поддържания от реклами основен абонамент и 9,99 долара/месец за плана Premium без реклами.

Платените функции за споделяне вече са налични в САЩ, Канада, Коста Рика, Гватемала, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, след като стартираха на избрани пазари през лятото. Можете да добавите само един допълнителен член на акаунт, а Disney отбелязва също, че възможността не е налична за абонати, които се таксуват чрез трети страни или чрез плановете Disney Bundle.

Алтернативно, тези, които са използвали чужд акаунт, могат да прехвърлят профила си и историята на гледане в нов акаунт, след като се регистрират и платят за собствен абонамент за Disney+.

Компанията отбелязва, че ако пътувате, при опит да гледате Disney+ може да получите известие, което гласи „Този телевизор изглежда не е част от домакинството за този акаунт“. „Можете да отбележите себе си като I'M AWAY FROM HOME (Аз съм далеч от дома) или да изберете UPDATE HOUSEHOLD (Актуализирай домакинството), ако наскоро сте се преместили и трябва да промените местоположението на домакинството за вашия абонамент за Disney+“, продължава Disney. „Тези избори ще изискват еднократен код за достъп, който се изпраща на имейл адреса, свързан с акаунта.“

Disney+ е поредната стрийминг платформа, която се бори с обмена на пароли, следвайки стъпките на Netflix, която отбеляза ръст на абонатите, след като стартира своя собствена програма. Warner Bros. Discovery също обяви плановете си да стане по-строга по отношение на споделянето на пароли за своята стрийминг платформа Max.

Снимка: Unsplash

Виж още: Откриха огромна подводна планина, която е по-висока от митичния Олимп

 

Тагове: