Canon наскоро представи MS-500 - високочувствителен фотоапарат без инфрачервени лъчи, който може да заснема пълноцветни кадри дори когато е тъмно.

Тази камера MS-500 има 3.2-мегапикселов SPAD сензор, което я прави 1-инчовия SPAD сензор с най-висока разделителна способност. Една от ключовите характеристики на MS-500 е нейният сменяем байонет за обективи, по-конкретно байонетът B4, който поддържа обективи за излъчване с увеличение.

С MS-500 Canon се стреми да осигури прецизно качество на изображението дори при трудни условия на осветление. Той може да заснема ясни цветни снимки при условия на осветеност от 0.001 лукса дори в среда с минимална околна светлина.

Кога ще ви е необходим такъв фотоапарат?

Предимно от съображения за сигурност. MS-500 вероятно се използва най-добре за места като охрана на сгради, имиграционни центрове и морски пристанища, където ясното заснемане на различни обекти е от първостепенно значение. Когато се използва с ултра телефото обективи за излъчване на Canon, тя може да заснема пълноцветни видеоклипове на отдалечени обекти дори и през нощта.

За да подобри допълнително качеството на изображението, Canon е внедрила в MS-500 функции за персонализирани снимки. Тези функции са предназначени за намаляване на шума и замъгляването, което води до по-прецизни и детайлни кадри. Сред тези функции е предварително зададеният режим на потребителска картина CrispImg2, който оптимизира резолюцията и контраста.

Фотоапаратът се предлага и с функции като Компенсация на замъгляването и Интелигентен контрол на сянката, които допълнително допринасят за подобряване на качеството на картината при различни условия на снимане.

В този смисъл технологията има своята цена. Цената на MS-500 е над 25 000 долара само за корпуса.

Снимка: Canon

Виж още: Sony Xperia 1 V – недооценен шедьовър (РЕВЮ)