От години насам Google се опитва да намери начин да накара Chrome да използва по-малко RAM памет при работата си. За целта обаче ще трябва да сте потребители на Windows 10.

WindowsLatest съобщава, че инженер на Google е разкрил, че бъдеща версия на Chrome ще усвои добрите практики на новия Microsoft Edge, за да намали количеството използвана RAM. Това ще е възможно, чрез преминаване към Segment Heap управление на паметта. В случая на Microsoft тази техника понижава количеството използвана памет с 27%.

Подобрението в ефективността ще зависи до голяма степен от това, каква машина използвате. В най-добия случай резултатите са стотици мегабайти по-малко използвана памет. Процесорите с повече ядра най-вероятно ще бъдат най-облекчени от това нововъведение.

Засега няма точна дата кога ще бъде имплементирана тази функция. Едва ли говорим за нещо революционно, но ако компютърът ви не разполага с много RAM или просто обичате да отваряте множество раздели наведнъж, тази функция ще ви удари едно рамо.

Вижте още: Бивш шеф на Google с откровение за конфликта САЩ vs Huawei