По време на събитието за премиерата на Pixel 8 и Pixel 8 Pro по-рано този месец Google демонстрира много функции на ИИ, но ако се вярва на нов слух, интелигентността на тези устройства скоро ще бъде надмината не от някой друг, а от новите флагмани на Samsung.

Според този все още непотвърден слух предстоящите Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra на корейската компания ще бъдат "най-умните телефони с изкуствен интелект досега", явно изпреварвайки това, което могат да предложат дори Pixel моделите.

Твърди се, че серията S24 ще има функции, които много напомнят ChatGPT и собствения Bard на Google - например възможност за създаване на съдържание и истории въз основа на няколко ключови думи, които предоставяте.

Samsung е проектирала и някои допълнителни функции с изкуствен интелект, като например генеративен изкуствен интелект за преобразуване на текст в изображение, за който вече говори по време на обявяването на чипсета Exynos 2400, който ще захранва серията S24 на някои пазари. Прехвърлянето на реч в текст също ще бъде подобрено с помощта на AI.

Източникът на този доклад смело твърди, че Bixby ще води с вас "по-човекоподобни и по-интелигентни разговори". Интересното в тази новина е, че Bixby все още е нещо реално и очевидно ще стане много по-голямо нещо, тъй като в бъдеще ще включва ИИ функционалност, невиждана до момента.

Понастоящем се говори, че семейството S24 ще бъде обявено официално по някое време през януари.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple ще пусне генеративни функции за изкуствен интелект в iPhone още в iOS 18