Huawei получи две престижни отличия от годишните награди на потребителите на TechRadar Mobile Choice Consumer Awards (MCCA) 2019, които бяха връчени официално в Лондонското Cafe de Paris. По време на 19-ата церемония по награждаването, HUAWEI P30 Pro спечели приза за най-добра камера, а HUAWEI P smart 2019 стана смартфонът, оценен като предлагащ най-много за цената си (под 200 паунда). 

“HUAWEI P smart 2019 беше отличен от нашето жури на база на елегантния дизайн и впечатляващо голямата му памет - всичко това на невероятна цена“ – с тези думи беше представен HUAWEI P smart 2019 по време на церемонията по награждаването.

Наградата в категорията за най-добра камера отиде при HUAWEI P30 Pro. Домакините не пропуснаха възможността да изтъкнат качествата на победителя: „Може би не сте вярвали напълно в качествата, които може да има телефон с четири камери, но Huawei доказа, че може да създаде блестяща камера с тази технология, предлагайки телефон, който взриви представата на нашето жури с ясния образ и богатството на цветовете на снимките“.

Двете награди допълват колекцията на Huawei от конкурса TechRadar Mobile Choice Consumer Award, затвърждавайки лидерските позиции на компанията. През 2018 г. брандът беше отличен в три категории – Производител на годината, Телефон на годината и Най-добра камера. Huawei спечели две награди и през 2017 г. (Best Mid-Market Phone, One to Watch) и една през 2016 г. (Best Camera Phone).

Вижте още: Новият таблет на Huawei е впечатляващ и крещи с всичка сила Apple!