Разработен с цел да помага на потребителите да са по-осъзнати по отношение на собственото си здраве, моделът HUAWEI WATCH GT 3 Pro идва и с високотехнологичен сензор и съответно модул за съставяне на електрокардиограма на сърцето. Той  показва анализ в реално време на синусовия ритъм и артериалната фибрилация, наричана още предсърдно мъждене, а функцията за електрокардиограма вече е активна след актуализиране на приложението Health на смартфона и на самия смарт часовник.

 

Електрокардиограмата се използва за идентифициране на редица здравни проблеми, сред които са нарушенията в сърдечния ритъм. С мъжката и дамската версия на HUAWEI WATCH GT 3 Pro измерването става изключително лесно, по всяко време. Достатъчно е просто да поставите пръста си на долния бутон (електрод), под коронката за управление на часовника отстрани на корпуса му и да го задържите там в спокойно положение в продължение на 30 секунди. Всички необходими инструкции се визуализират и на дисплея на часовника. Резултатите се появяват веднага след това на дисплея на часовника, а също така и в приложението Huawei Health на смартфона. Хронологията на измерванията се запазва в приложението Health, като оттам електрокардиограмата може да се изпрати по удобен за потребителя начин – към имейл, предпочитано приложение за незабавни съобщения и др.
Същият сензор се използва и за засичане на потенциално развитие на атеросклероза на база артериалната ригидност (Arterial Stiffness), което става през отделно приложение на часовника и също се показва и натрупва като исторически данни и в приложението Health. Профилактиката на този параметър допълнително помага за поддържане на доброто състояние на сърдечносъдовата система.

Новата технология на електродите на HUAWEI WATCH GT 3 Pro прави засичането на сигнала за електрокардиограмата по-лесно и по-точно. С технологията TruSeen™ 5.0+ за следене на пулса и електродите с PVD покритие в заоблен корпус, високотехнологичната функция използва 8 фотоелектрода в пръстеновидна формация, за по-прецизно засичане на значимия сигнал и филтриране на интерференцията. С тази усъвършенствана технология пулсът се следи 24/7 и потребителят може да получава незабавна сигнализация за алармиращи нарушения в сърдечния ритъм.

Съставянето на електрокардиограма, вече активно за България, не е единствената функция за следене на здравни параметри, с която може да се похвали HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Той може да измерва още насищането на кръвта с кислород, а наред с Huawei TruSeen™ 5.0+ за прецизно следене на пулса, имате на разположение и HUAWEI TruSleep™ 2.0 за следене на качеството на съня. Налице са още функции за следене нивото на стреса, зададени параметри за здравословен живот, напомняния за задачи и други.

Серията HUAWEI WATCH GT 3 може да се свърже лесно с всеки смартфон, както Android, така и iOS-базиран. Същото важи и за приложението HUAWEI Health App, което е налично и за двете платформи, като за Android смартфони се препоръчва да се изтегли първо AppGallery и след това – Health. 

Снимки: Huawei