Автомобилите ни отдавна имат вградени GPS-и и навигации с подробни карти на държавите с данни за камерите за скорост на пътя. Но последният модел на Hyundai Genesis отива една стъпка по-напред, за да ви подсигури, че ще останете извън обсега им. Hyundai комбинира GPS системата и спирачната технология, за да забави колата, ако водачите се движат с превишена скорост, когато приближават към камера, следяща скоростта.

"Той (Hyundai Genesis) знае, че е камерата за скорост е там, знае къде се намира точно и се адаптира към позволената скорост в този участък", обяснява Гуидо Сенкен от Hyundai в интервю за drive.com Австралия.

Системата за засичане на скоростните камери ще предупреждава шофьорите 800 м по-рано и ще прозвучава сигнал, ако колата се ускори пред камерата. Фиксираните скоростни камери и фотоапарати ще се засичат от корейския автомобил, но системата очевидно няма да работи с мобилните камери или с полицейските патрули по магистралите.

Всъщност автоматичното засичане на тези скоростни камери може да се окаже спорен въпрос, тъй като органите за безопасност могат да започнат да твърдят, че така се насърчават шофьорите да нарушават ограниченията за скорост, без да има последствия за тях. Интеграцията на Hyundai е много сполучлива и правилна. Тя също е намек за бъдещето на самостоятелно шофиращите се коли, които идват с пълна сила.

 

 

Виж още: 

Тагове: