Google използва събитието за пускане на серията Pixel 8, за да разкрие версия на Assistant, захранвана от Bard. Компанията обяви, че скоро ще тества супермощния асистент, и изглежда, че списъкът с поддържани устройства е много кратък.

Сайтът 9to5Google се разрови в бета-версията на приложението на Google (версия 14.41), като откри намеци, че серията Google Pixel 8 и предстоящата серия Samsung Galaxy S24 ще бъдат първите устройства, които ще поддържат Асистент с Bard.

Изданието обаче откри и препратки към предстояща поддръжка за по-стари телефони Pixel с Tensor (Pixel 6 и по-нови), както и за серията Samsung Galaxy S23.

Не е ясно защо Google се насочва конкретно към тези последни устройства, въпреки че можем да предположим, че компанията използва по-мощния чипсет за изкуствен интелект за Assistant with Bard. Google вече използва своите Tensor чипове за офлайн гласово въвеждане, така че теоретично е възможно да прилага подобен подход в Асистента с Бард, преди да изпрати заявката в облака.

Google казва, че Assistant with Bard ще бъде пуснат в употреба за предварителен тест "скоро", а през следващите месеци ще бъде наличен в по-широк мащаб. Така че вероятно ще имаме повече яснота относно поддържаните устройства, след като тя бъде в процес на тестване. Така или иначе, ясно е, че генеративният изкуствен интелект ще бъде голям хит за смартфоните през 2024 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Не очаквайте Pixel телефон за вашия скромен джоб