Гамата iPhone 14 Pro е оборудвана с 48 MP основна камера за първи път, което става няколко години след като конкурентите с Android приеха 48 MP, 50 MP и 64 MP камери. Сега изглежда, че Apple има предвид друго надграждане на камерата за бъдещето.

Nikkei Asia Review съобщава, че Sony ще достави на Apple и други производители на оригинално оборудване своя „най-нов, най-съвременен“ сензор за изображения. Смята се, че сензорът може да попадне в обхвата на iPhone 15.

И така, как този сензор на камерата се различава от другите?

Медията твърди, че новият сензор на Sony „удвоява нивото на сигнала за насищане във всеки пиксел“ в сравнение с традиционните сензори на камерата. По отношение на последиците от реалния свят се смята, че новият сензор може да улови повече светлина и да намали свръхекспонирането или недостатъчното експониране в определени ситуации. Nikkei дава пример със сензора за изображения, който може ясно да улови лицето на обекта в сцена със силно задно осветяване.

Вече сме виждали модерни телефони с Android да предлагат възможности като тази, но предполагаме, че новият сензор на Sony ще има по-висока толерантност към екстремно свръх/подекспониране. Способността на сензора да улавя повече светлина също предполага, че бъдещият iPhone може да направи значителна крачка напред, когато става въпрос за снимки и видеоклипове при слаба светлина.

Не е ясно дали въпросният сензор за изображения е част от чисто новата марка сензори Lytia на Sony. Компанията обяви марката Lytia по-рано този месец, заявявайки, че ще предостави „висококачествена фотография и видеозапис, задвижвани от разнообразен набор от водещи технологии“.

Във всеки случай потенциалният сензор за камера на iPhone вероятно ще има силна конкуренция от собствения IMX989 на Sony, предлагащ гигантски размер от един инч и резолюция от 50 MP. IMX989 вече се появи в серията Xiaomi 12S Ultra и Vivo X90 Pro и се очаква да се използва в още няколко телефона с Android през 2023 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Оставки и протести могат да намалят драстично наличността на iPhone 14 Pro

 

Тагове: