Очаквате ли с нетърпение събитието Wonderlust на Apple, до което остават броени дни? Планирате ли да си поръчате някой от горещите нови телефони на технологичния гигант веднага след пускането им в търговската мрежа?

Това може да не е най-разумното нещо, поне въз основа на упорития слух за забавяне от последните няколко месеца, който отказва да изчезне с наближаването на премиерата на семейството iPhone 15. Независимо дали в крайна сметка ще се нарича 15 Pro Max или 15 Ultra, изглежда все по-вероятно най-усъвършенстваният член на семейството да започне да се доставя седмици след по-малките и/или по-скромните си братя.

Според амбициозния източник от Twitter/X Revegnus, известен още като @Tech_Reve, "тежките" проблеми с компоненти на Sony могат да принудят Apple да забави iPhone 15 Pro Max с "до около 4 седмици".

Това очевидно е във връзка с първоначалните планове на компанията за производство и пускане на пазара, които официално са неизвестни, въпреки че могат да бъдат доста лесно отгатнати въз основа на историята и... ами, здравия разум. Например iPhone 13, 13 mini, 13 Pro и 13 Pro Max започнаха да се доставят на една и съща дата 24 септември през 2021 г., след като бяха официално представени на 14 септември.

В идеалния случай Apple вероятно би искала да следва подобен график тази година и да постави цялата гама iPhone 15 в ръцете на най-ранните потребители на 22 септември след официалното събитие за представяне следващия вторник.

Вместо това iPhone 15 Pro Max би могъл да последва примера на миналогодишния iPhone 14 Plus, който беше обявен заедно с 14, 14 Pro и 14 Pro Max на 7 септември, преди да бъде пуснат на пазара точно един месец по-късно.

Ако последната прогноза за "до" 4-седмично закъснение на iPhone 15 Pro Max се окаже точна, този абсолютен звяр на мобилното устройство може да достигне до първите си собственици около 13 октомври, след като стартът на предварителните поръчки почти сигурно е определен за 15 септември, а търговското разпространение - за iPhone 15, 15 Plus и 15 Pro - за 22 септември.

Това далеч не е идеалният график, но не би трябвало да се окаже катастрофално за касовите перспективи на iPhone 15 Pro Max, което дава на всички вас достатъчно време да се сдобиете с този модел много преди Деня на благодарността през ноември, да не говорим за Коледа.

По принцип проблемът, за който се говори, е и потенциалната добра новина, тъй като понастоящем се смята, че причината за това забавяне е сензор за изображения, произведен от Sony, с "по-усъвършенстван възел" от камерата на миналогодишния iPhone 14 Pro Max.

Стига Sony да успее бързо да овладее "проблемите с компонентите", това очевидно предполага, че iPhone 15 Pro Max може да осигури приятно подобрение на фотографските характеристики спрямо своя предшественик, без да се нуждае от изцяло нова камера.

Снимка: Unsplash

Виж още: И Китай забрани на държавните си служители да използват iPhone

 

 

Тагове: