Феновете на по-малките телефони се зарадваха, когато Apple представи iPhone 12 mini през 2020 г., последван от iPhone 13 mini година по-късно. След близо три години наличност обаче краят на пътя за 5.4-инчовото устройство може би е близо.

Както отбеляза Марк Гърман от Bloomberg, запасите от iPhone 13 mini са на изчерпване, като онлайн магазинът на Apple в САЩ посочва 2 - 3 седмици за доставка на някои модели и дори 6 - 8 седмици за някои други. Недостигът предполага, че iPhone 13 mini може да бъде спрян от производство съвсем скоро.

Миналата година Apple не пусна iPhone 14 mini, но запази iPhone 13 mini като по-евтин вариант, като цената му в САЩ започва от 599 долара. Ако се интересувате от закупуването на iPhone 13 mini, сега може би имате последен шанс, тъй като изглежда вероятно Apple да спре устройството във вторник, след като представи серията iPhone 15. Новата линия на Apple вероятно ще се състои от 6.1-инчов iPhone 15, 6.7-инчов iPhone 15 Plus, 6.1-инчов iPhone 15 Pro, 6.7-инчов iPhone 15 Pro Max, 4.7-инчов iPhone SE и 6.1-инчов iPhone 13.

Макар че първоначално изглеждаше, че има постепенен ръст на търсенето на по-малък iPhone, действителните данни сочат, че продажбите на iPhone mini са ниски в сравнение с другите модели на Apple. През април 2022 г. изследователската фирма CIRP изчисли, че iPhone 13 mini е съставлявал само 3% от общите продажби на iPhone 13 в САЩ през първото тримесечие на същата година.

Занапред клиентите, които искат малък iPhone от Apple, ще трябва да се задоволят с iPhone SE, но дори за това устройство се говори, че ще бъде актуализирано с по-голям 6.1-инчов дисплей през следващата година или две. Поне засега изглежда, че Apple е осъзнала, че малките телефони все пак не са толкова популярни.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro Max изглежда все по-вероятно да бъде забавен 

 

Тагове: