Преди няколко седмици подмарката на vivo iQOO започна да загатва за премиерата на новия си модел в Малайзия, а наскоро беше обявено, че скоро ще дебютира смартфонът iQOO 11 5G, захранван от Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Днес информацията беше потвърдена чрез съобщение за премиера на 2 декември по време на събитието iQOO 11 5G Experience Day.

Четиричасовото събитие ще започне в 18:00 ч. местно време, където iQOO ще представи iQOO 11 5G като първия в Малайзия смартфон със Snapdragon 8 Gen 2. Той обаче няма да е първият по рода си, тъй като тази чест отиде при vivo X90 Pro+. Въпреки това iQOO 11 5G може много добре да се превърне в първия смартфон със Snapdragon 8 Gen 2 извън Китай, освен ако друга компания не направи наистина изненадващо съобщение.

iQOO все още не е предоставил подробности за спецификациите на iQOO 11 5G, но го рекламира като „краля на смартфоните за игри“ в поканата за медиите, изпратена до различни сайтове. Не знаем какви функции за игри ще има iQOO 11 5G, но въпреки това функцията In-Display Monster Touch, виждан преди в iQOO 7 Legend, iQOO 9 и iQOO 9T, вероятно ще присъства.

Въпреки това iQOO преди това загатна за iQOO 11 5G в социалните медии като смартфон с „най-бързата честота на опресняване“ и „мощен живот на батерията“. Изтеклите спецификации на iQOO 11 5G разкриха, че смартфонът ще разполага с 6.78" 144Hz 1440p екран и 5000 mAh батерия със 120 W зареждане. Може също да има вграден vivo V2 чип, който ще дебютира за първи път в серията vivo X90.

iQOO все още не е разкрил дизайна на iQOO 11 5G. Компанията обаче потвърди BMW M Motorsport като свой водещ партньор, така че можете да очаквате iQOO 11 5G да има версия със спортен бял заден панел с червени, черни и сини ивици, представящи автомобилния бранд.

Тъй като премиерата е след повече от седмица, можете да очаквате iQOO Malaysia да разкрие повече за iQOO 11 5G, за да вдигне шум около него. Въпреки това не е ясно дали iQOO 11 ще бъде единственият смартфон, който ще бъде представен в Малайзия следващата седмица или ще бъде придружен от iQOO 11 Pro, който ще се предлага със Snapdragon 8 Gen 2 SoC, 6.78" E6 AMOLED дисплей, Android 13 и чипа vivo V2. Продажбите могат да стартират през януари.

Снимка: iQOO

Виж още: Snapdragon 8 Gen 2 във флагманите на Samsung ще има овърклокнато GPU