iPhone 15 Pro беше обявен в началото на септември и вече се предлага в магазините в над 40 държави по света. Потребителите най-накрая се докосват до новите телефони и Apple актуализира уебсайта си с повече информация за тях. И интересното е, че компанията казва, че държането на iPhone 15 Pro без калъф може да повлияе на цвета на новата титанова рамка поне временно.

В статията за поддръжка относно почистването на iPhone Apple е добавила нов раздел за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Според компанията тези, които използват новите iPhone-и без калъф, могат да забележат промени в цвета след известно време. Това е така, защото отпечатъците от "кожата ви може временно да променят цвета на външната лента".

С други думи Apple потвърждава това, което стана ясно в някои ранни ревюта: въпреки новата титанова рамка iPhone 15 Pro все още е магнит за пръстови отпечатъци.

За щастие Apple твърди, че това състояние е временно. Потребителите могат да се отърват от пръстовите отпечатъци върху рамката на iPhone, като я избършат с "мека, леко влажна кърпа без власинки". Въпреки че няма препоръки за това каква полираща кърпа да използвате, сигурен съм, че Apple би искала да използвате нейната собствена полираща кърпа за 19 долара.

За iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max досегът с кожата ви може временно да промени цвета на външната лента. Избърсването на вашия iPhone с мека, леко влажна кърпа без власинки ще възстанови оригиналния вид.

Заслужава да се отбележи, че iPhone 15 Pro все още е изработен предимно от стъкло както отпред, така и отзад. Страничната рамка от неръждаема стомана обаче е заменена с нова, изработена от титан, която е по-здрава и в същото време по-лека. Благодарение на титана рамката вече има матиран ефект, вместо да е лъскава. Като изключим това, поддръжката на новите модели не се различава особено от вече познатите инструкции.

Снимки: Apple

Виж още: Ето колко ще ви струва iPhone 15 Pro Max спрямо месечната заплата в различни страни

Тагове: