Съобщава се, че Foxconn е приключил с пробното производство на iPhone 15, което означава само, че се подготвя за масово производство на тези модели в основния си завод за сглобяване в Джънджоу, Китай. Според последната актуализация целта за първоначалните доставки е значителна и ако Apple успее да поддържа стабилна верига за доставки до края на 2023 г., технологичният гигант трябва да спечели голяма победа тази година.

Говори се и за проблеми с доставката на компоненти, свързани с камерата на iPhone 15, но тези проблеми също са отстранени.

По-рано беше заявено, че както iPhone 15, така и iPhone 15 Plus ще се доставят с 48-мегапикселова основна камера, точно както Pro моделите. За съжаление се предполагаше, че във веригата за доставки на трислойния сензор има проблеми, довели до ниски нива на производство, което можеше да означава, че Apple ще трябва да забави част от предстоящото си семейство флагмани iPhone. За щастие на компанията тези проблеми са били отстранени, така че освен ако няма нещо съвсем ново, не би трябвало да има забавяне на производството.

Първоначалната цел за доставка е между 85 и 90 милиона броя, но Economic Daily News не предостави разбивка за това колко модела Pro и не-Pro ще бъдат произведени по време на първата партида. Смятаме, че Apple би искала да произведе по-голям процент от моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, тъй като според слуховете и двата ще се доставят с по-ексклузивни ъпгрейди, което ще примами интереса от страна на клиентската база на Apple и ще помогне на компанията да генерира още повече приходи.

За да се справи с търсенето, Foxconn съобщава, че е увеличила бонусите за "записване" на нови служители, като работната сила често достига 200 000 души наведнъж, за да отговори на строгите цели на Apple. Твърди се, че за тази година Foxconn ще произвежда масово единствено iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, а Luxshare ще бъде привлечена като вторичен доставчик. Съобщава се обаче, че за 2024 г. поръчките за iPhone 16 Pro Max се отнемат от Foxconn, тъй като Apple се стреми да диверсифицира своята верига за доставки, за да предотврати ненужни прекъсвания.

Подобно на пускането на iPhone 14, серията iPhone 15 се очаква да бъде представена през четвъртото тримесечие на тази година и в зависимост от това колко популярен става всеки модел след няколко седмици, Apple ще коригира съответно тези доставки.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple WWDC 2023: размазващата VR концепция Vision Pro, новият Mac Pro и всичко най-интересно от дългоочакваното изложение

 

Тагове: