Серията iPhone 15 е най-горещият телефон на пазара, и то в повече от един аспект. Клиентите, които са поръчали предварително своя iPhone 15 в седмицата на пускането му на пазара, вече са получили телефона си и са имали възможност да свикнат с него. Няколко ранни потребители обаче съобщават, че се сблъскват с прекомерна топлина на телефоните си, особено по време на зареждане и продължителна употреба.

Мненията сочат, че iPhone 15 Pro Max с iOS 17.0.2 се нагрява силно по време на зареждане с 65W USB PD GaN зарядно устройство (което иначе е използвано с предишни iPhone-и, флагмани с Android, лаптопи, слушалки за уши и други). С това зарядно устройство iPhone 15 Pro Max става много горещ, до степен на дискомфорт. Използването на 15W USB PD зарядно устройство елиминира тази топлина, но зареждането също така е по-бавно, отколкото е сега.

Вторият проблем е по време на дълги сесии на използване, често при превключване между приложения за чат и гледане на публикации в Instagram. Телефонът се нагрява в пространството от дясната страна, през долната част на острова на камерата. Това е без игри, без да е включен за зареждане и при Wi-Fi, така че топлината е необяснима.

Тази прекомерна топлина е извън първоначалните 24 часа на настройка и установяване. Телефоните обикновено се нагряват при първоначалната им настройка, когато всички приложения се инициализират и се влиза в тях.

Корейският YouTube канал BullsLab насочи термокамера към iPhone 15 Plus и 15 Pro Max след провеждане на бенчмарк и засне високи температури.

Топлинната зона на тествания iPhone 15 Pro Max съвпада със споделения в мрежата опит на други потребители, въпреки че понякога използването не включва бенчмаркове или игри.

 А вие сблъсквали ли сте се с проблеми със загряването на вашия iPhone 15 или 15 Pro?

Снимка: Apple/YouTube

Виж още: Прогноза: Apple ще трябва да намали цената или производството на два модела iPhone 15