Нашият опашат домашен любимец е олицетворение на лоялността и подкрепата. Кучето търпеливо те чака, докато пазаруваш в магазина, и маха с опашка пред вратата от нетърпение да те види в края на работния ден. Нека бъдем честни - то може да те подкрепя и да му имаш доверие повече, отколкото на много двуноги членове на твоето обкръжение. Най-малкото, което можеш да направиш, е да му подариш един ден на забавления и време, прекарано на готино място и със себеподобните му.

С други думи, време е за втория за годината Dog Fest, който ще превърне 17 септември в неделно мега парти за четириногите в София. Тичането сред есенните листа и малките пакости са разрешени, дрескодът е „по козина“, а глезенето е гарантирано. Заповядай в 12:00 ч. в Кучешкия парк, а за да нямаш наистина причина да се замислиш и откажеш, още отсега те запознаваме с изложители и специалисти в областта, които очакват да се запознаят с теб и най-добрия ти приятел.

Както подсказва и името, Dog Fest е създаден само и единствено с мисъл за твоя домашен любимец. Не сме забравили и онези кучета, които в момента за съжаление не попадат в тази категория, а поне временно са в приютите. Така освен забавното ще се срещнем и с тревожното, но целта ни е да им намерим нови стопани или просто да ги зарадваме за малко.

На място ще се запознаеш с няколко организации, които се грижат за бездомните животни – Фондация "Шаро" и "Бандата на 1500-те", които са с нас всяка година, но също и StrayLoveBulgaria и Slatina Puppy Gang, чиито доброволци също са обединен около каузата да правят добро и да подкрепят най-нуждаещите се.

Игрите, които сме подготвили, си остават най-добрият начин да покажете изключителната координация и ентусиазъм, които споделяте като екип с вашето куче. Подбрали са за всекиго по нещо от теорията и практиката на кучеотглеждането – състезателни игри за тичане с препятствия, игри за най-послушните, а също и такива за най-любопитните, които са запознати с всички важни въпроси за отглеждането на домашния си любимец.

Ако си се сблъскал с опърничав и вироглав другар и се чудиш как да го укротиш, нашите приятели от училище за кучета "Послушен" (https://www.facebook.com/poslushen) ще дават ценни съвети и насоки как да превърнем и най-големия немирник в спокойно и послушно куче, което ни има доверие и е готово да изпълни всяка команда. На място ще видим и демонстрация на ловкост и пъргавина от най-добре обучените.

Разкажи за кучешката неделя на твоя приятел или му направи изненада. На място, докато твоят любимец играе, ще имаш възможност за среща с нови и вече познати брандове – сред тях различни пекарни, производители на козметични продукти, играчки, аксесоари и други. За доброто настроение и утоляване на жаждата Stella Artois ще изненадва посетителите освен със студена и пивка бира, но и със страхотни подаръци за теб и най-добрия ти приятел.

Ще имаме и традиционния детски кът, в който най-малките да творят заедно с любимците си, така че не забравяйте да съберете най-големия антураж, на който сте способни.

Ленивата неделя е за други домашни любимци. Ние виждаме потенциал почивката да бъде превърната в пълноценно и активно забавление, а знаеш, че за кучето ти Dog Fest е истинско парти.

Тагове: